2015 - vilket år!

Cold-Case Girl On Fire "Alicia"
Cold-Case Girl On Fire "Alicia"
Hej!

För att göra hemsidan lite mera levande bland alla bilder och upspaltade resultat tänkte jag dra igång en blogg där jag kan berätta om vad som händer på kenneln, skriva lite om de utställningar eller andra aktiviteter som rör hundarna.

Bloggen kommer endast att skrivas på svenska, jag har valt att göra övriga delen av hemsidan mestadels på Engelska så att internationella beökare också ska kunna ta del av hemsidan.

Året som varit, har faktiskt varit fantastiskt, från början till slut!
Året drog igång med att min engelska export "Kaos" Cold-Case What A Thrill For Baladeva vann bästa puppy dog på Cruft's, därefter har vinsterna rullat in och han har vunnit flertalet bäst i rasen i valpklass på championshipshows och openshows! Han tog även RCC från valpklass vilket är väldigt bra, med året kvalificerade han sig till Eukanuba Puppy Of The Year Competition genom att vinna puppy stakes final på Bath Championship show med ett anmälningsantal på över 250 valpar, inte illa!  Kaos är också far till en kull på 6 svarta tikvalpar på kennel Baladeva som föddes i slutet av Decemberm,  ser med spänning fram emot att följa denna kull

April var också en mycket speciell månad för  mig, på Svensk vinnarutsällning i Kista, plockade Lisen sitt sista CERT och kunde nu titulera sig svensk utställnings champion  / SEU(U)CH.  Min första egenupfödda champion! Jag tror alla mina den känslan, speciell och går inte att beskriva!. I juni åkte jag över till Polen  för att tävla om Lisens sista cert där, i Polen behöver man ju tre trots att hunden redan är Championi ett annat land, resan gick som klocka och Lisen slutade dagen som grupp 2:a och ny Polsk Champion!

Framåt vårkanten kunde också Hunter och Roxanne som jag behöll  efter Humlan och Cole börja ställas i de officiella klasserna, Roxanne har av 6 svenska utställningar i år plockat tre CERT, varav ett BIR och grupp 4:a på Ronneby internationella utställning i Augusti, där tog också Hunter sitt första CERT.  I Finland har deras bror Titus också gjort mycket bra ifrån sig och plockat två CERT varav en gruppvinst och BEST IN SHOW - 1 på kennelklubbens utställning i Finland,  en superstart i utställningsringarna för denna kullen.

I Augusti föddes också en efterlängtad kull efter Humlan och Charlie! Tre fina black and tan tikar blev det , två är kvar hemma hos mig och den tredje flyttade inte längre än till mina föräldrar :)

I skrivande stund har jag precis kommit tillbaka från Norge där" Lisen" CH. Cold-case Mind Controal -  min svarta tik jag behöll ut min första egenuppfödda kull nu är parad med "Xavi"CH.  Statesman Love Me Do, Xavi har jag haft ögonen på sedan jag så honom på världsvinnarutställningen i Finland och är glad att det blev möjligt att göra denna kombinationen, nu är det bara en lång väntan...fortsättning följer...!

Nu är det dags att packa iordning det sista inför utställningen som väntar till helgen, denna gången är det Kumla Spaniel & Retriverutställning, upp i ortan oc bada hundar.. första utställningen i år för oss,  Hunter och Roxanne kommer med mig!

Gott nytt år och god fortsättning önskar jag er!
/Marcus
 
Etiketter: nyheter