I helgen som gick så tog jag med mig Harry på viltspårkurs , jag har sedan tidigare bara testat på viltspår någon enstaka gång och därefter haft tankarna att gå en kurs för att lära mig med grundligt för att själv kunna lägga spår hemma till hundarna och kunna aktivera dem på ett nytt sätt. 

Vi var ett gäng på 4 hundar och 5 hussar/mattar och vår instruktör Tomas på Kia Kaha Dog Training som gav oss ut i skogen på Sturkö, bara tio minuter hemifrån.

Vi började med att droppa blod och dra klöven i marken i ett kort rakt spår på cirka 20 meter som sedan fick vara en stund innan vi släppte på  Harry. Till en början tyckte Harry att det var väldigt kosntig doft detdär och visste inte riktigt hur han skulle göra. Men han flöjde sakta men säkert spåret tills han hittade klöven. Klöven var också lite märklig tyckte han till en början men efter en stund bar han iväg den glad och stolt tillbaka till bilen. Och där blev det massor av godis och belöning!
 

Därefter var det dags att lägga spår nummer två, också ett ganska kort spår med en mjuk sväng. Harry visade redan nu mer framåtanda i spåret och hittade klöven i slutet. Vi följdes åt alla deltagare vid varje spår och det var roligt och se hur de andra hundarna arbetade. Nu var det hem och vila inför nästa dag.

Söndagen lade vi ett ganska långt spår på cirka 320 meter som innehöll både sväng, nittio graders vinkel, och en liten del av spåret med bloduppehåll där vi endast drog klöven i marken. Harry började med att ta upp spåret bra, villade bort sig lite efter ca 10 min spårande men tog sedan upp det igen. Han klarade bloduppehållet fint och när doften från blod kom tillbaka i spåret drog han i nästa växel och satte verkligen fart på benen och nosen, det gick undan och han klarade vinkeln fint tills han efter en stunds spårande hittade klöven.

Jag var bara så glad och imponerad av Harry. Han gav inte up någon gång utan fortsatte envist att spåra även när det blev svårt. Det var lite överkurs att lägga sådana långa spår till en början, men det är mycket man ska hinna med över en helg med intensiv träning. Så jag fick med mig en nöjd och ganska trött Harry hem, och nu ska vi pausa ett par dagar innan det är dags att ge sig ut i skogen för att spåra igen! 

Glad och stolt Harry med sin rådjursklöv!

Läs hela inlägget »

Året började med många roliga planer under 2020 efter att jag haft ett år som varit ganska sparsamt med hundaktiviteter utanför hemmet, Det blebv en rolig start på året med spanielutställningen i Moheda att få visa upp två juniorer med fina resultat, men sedan tog det stopp! Allt blev inställt på grund av coronaviruset. Men faktiskt, så kan man luta sig tillbaka lite och se det som ett år för återhämtning och förhoppningsvis se fram emot att världen kommer lite på fötter igen någongång under nästa år. Man har ju fått lite mer gjort på hemmaplan, hus, trädgård och så vidare som man annars kanske har släppt lite grann. 

Jag är så tacksam att jag och hundarna bor som vi gör, ute på landet omgiven av fantastisk natur att njuta av varje dag, promenader vid havet och att bara kunna vara där och släppa allt som händer rutomkring. 
 

Läs hela inlägget »Börjar bloggen med lite positiva hälsoresultat!
I höst har jag varit och ögonlyst fyra av mina hundar med utmärkta resultat. Cold-Case Mind Controal .Cold-Case Talk Of The Town. Cold-Case Surprising Thrill. Afterglow Atlanta braves är ögonlysta alla utan anmärkning.

En annan glädjande nyhet är att Lisens efterlängtade kull föddes den 20: November. Tre hanar och tre tikar. Tyvärr hade vi en tikvalp vi förlorade, såklart väldigt ledsamt men resterande 5 valpar frodas och mår alladles prima.  Detta är Lisens tredje och sista kull, sedan får hon leva ett riktigt "pensionärvliv" ! :) Ur denna kullen finns 2 hanhundar att tinga. Ni kan följa valparna här på hemsidan, bloggen kommer att uppdateras med valpbilder efter hand och på även på kennelns facebooksida kommer jag att dela bilder och videopklipp på de små!

Cold-Case Surprising Thrill är parad med Disodil's Goldfinger och vi hoppas på valpar efter Roxanne i slutet av Januari.,  efter ett besök hos Magdalena på hennes kennel  och genomgång av många fina hundar så fastnade jag för denna hanhund som är väldigt typlik roxanne, strålande temperament och en mycket välkonstruerad hund. Ur denna kullen kan vi vänta oss svarta och förhoppningsvis  chokladbruna valpar. 

Om lite mer en månad är det dags för mig att åka iväg till USA för att besöka "Flushing spaniel Show" en stor specialutställning för spanielhundar som går av staplen i Knoxville Tennessee. Det har varit lite av en dröm för mig i flera år att få åka över och se rasen i sitt hemland och få lite nya inputs och träffa uppfödarna där och få se andra hundar som man i vanliga fall bara får se på bild! Jag hoppas att det kan bli lite fina foton därifrån och jag kommer att dela med mig av bilder och berättelse från resan! Sååå kul det skall bli!

Jag håller på att jobba på en sida om pälsvård och klippning. Tanken är att jag steg för steg skall visa med bilder hur man klipper sin amris till vardags och också hur man sköter en päls som är i "utställningskondition". Jag vill verkligen dela med mig och hjälpa  och att ge en inblick för de som funderar på att skaffa en amris vad det innebär att sköta deras päls. Lång som kortklippt!

Jag vill tacka alla som skickar bilder på era Cold-case hundar och uppdaterar mig hur det går för dem och var ni hittar på med dem. Det är så roligt att få följa mina valpar och senare vuxna hundar genom livet!

Jag önskar alla besökare och valpköpare en God Jul och Gott nytt år!
Vi ser fram emot ett spännande 2019!!

Må så gott
/Marcus


 


 

Läs hela inlägget »
Efter ett litet uppehåll från tävlingar var det äntligen dags att ge sig utan igen! (och med uppehåll menar jag sedan November) hmm...kanske inte låter länge..men för oss fantaster kan det kännas som ett bra tag! Det var extra roligt att ha tillbaka "Roxanne" i ringen igen efter 6 månaders uppehåll från tävlingar. Hon visar sig alltid från sin allra bästa sida och det var bara och följa med i kopplet medans Roxanne skötte jobbet! Superkul med hundar som har sådan härlig attityd. ..domaren jämförde henne med en "Ferarri". Det är väl inget dåligt omdöme ändå ;) Bilder och kompletta resultat ligger under Nyheter..

Ibland känns det som att tiden går alldeles för fort ..att vänta på valpar så kan  tiden gå så sakta så sakta, men när de är här så vips så är de 10 veckor och man undrade vart tiden tog vägen. Men nu har de två första valparna flyttat till sina familjer och jag önskar dem massor av lycka till! Tiken "Doris" Cold-Case Keep It Classy flyttade till Strängnäs och lever där tillsammans med ett par Labradorkillar på Eaton's Kennel.

Igår blev det en  dagsresa till Göteborg och Landvetter flygplats för att möta upp med  "Tapas"  Cold-Case Playing for Keeps nya familj.Vi önskar "Tapas" lycka till i Norge hos Grete Myrlynd medfamilj på Kennel Con-Brio!

Fram tills nu har vi bara haft gråväder och trist här nere i Söder....och idag när vi sitter med 25 cm  snö (eller mer)? utanför dörren ... Vägarna var fina från Växjö och vidare mot Göteborg..som tur var. Jag blev lite nervös hur det skulle gå med moddiga vägar och dålig sikt de första två timmarna av resan till götet....men som tur var lättade det ordentligt och resan gick fint, så lite tur hade vi iallafall! På hemvägen blev det ett stopp hos Elisabeth på Whistlewoods Kennel för lite fika och valptitt! Det tackar vi för..:)

Nedan ett par bilder på Doris,Tapas och lite vinterbilder!
 
"Doris" Cold-Case Keep It Classy.
"Doris" Cold-Case Keep It Classy.
"Tapas" Cold-Case PLaying For Keeps.
"Tapas" Cold-Case PLaying For Keeps.
Läs hela inlägget »

I adventstider sitter jag här och njuter och myser i valplådan, den 24:e November strax efter midnatt började Lisen valpa. Runt  åtta tiden på morgonen kom sista valpen och allt gick lugnt och fint till, alla valparna ser starka och välmående ut. 

3 tikar och 3 hanar och samtliga är svarta. Detta kommer att bli "Keep kullen" efter valparnas far "Don't Keep Me Waiting".  Jag återkommer inom ett par veckor igen med en uppdatering och lite bilder på dem.

För övrigt så har hösten varit lugn och det hade varit ganska glest mellan utställningarna överlag detta året.Hunter och Roxanne har erövrat sina championat på ett totalt ganska  fåtal utställningar vilket jag såklart är väldigt nöjd och stolt över. Tanken var att åka till stockholms hundmässa  i år då det var Amerikansk domare, men domarbyte gjorde att vi valde och stanna hemma i stället. Så nu blir det lite extra långt uppehåll än tänkt.  "Alicia" Cold-Case Girl On Fire ställdes ut i växjö och vann där Juniorklassen med CK. Jag brukar vanligtvis spara lite på mina hundar och inte köra igång med rivstart i valp och juniorklass, ett par gånger där och sedan låta dem mogna utvecklas i sin takta och börja visa dem  i Unghundsklass eller när det nu är rätt tid för den individuella hunden. Alicia är  också  en tik som utvecklas mycket långsamt (vilket är bra) men åt rätt håll! Jag ser fram emot att ta ut henne i ringarna igen framåt våren. Då ska också "Roxanne" SE(U)UCH Cold-Case Surprising Thrill tillbaka ut i ringarna efter att varit utställd senast i Ronneby i augusti. Hemma är också "Lisen's" son "Harry" Cold-Case Talk Of The Town  som står på tillväxt och också han kommer ut i ringarna senare under 2017.

En liten uppdatering från vad som hänt under hösten och återkommer snart igen :) !
 

Läs hela inlägget »

Kennelns logo! Designad av Kersti Zopp från Estland. Max'N Mara kennel & Dogart. Med inspirarion av en bild på mig och Hunter som togs förra året!

Harley & Harry! 7,5 vecka!

Cold-Case Talk That Talk "Harley"
Cold-Case Talk That Talk "Harley"
Cold-Case Talk of The Town "Harry"
Cold-Case Talk of The Town "Harry"
Läs hela inlägget »

Sist jag bloggade var valparna så gott som nyfödda och tiden har minst sagt runnit iväg sedan dess. Allt har flytit på så väldigt fint och det har varit ett nöje att se hur väl lisen har skött sina valpar..precis så som det skall det vara. Förvisso rår  mormor Humlan om även dessa valparna och assisterar "lektant" åt de små.

Våren har verkligen tagit stormsteg här i blekinge och det har de senaste dagarna varit runt 17 grader varmt, soligt och varmt vilket har gjort att valparna nu kan börja vara ute valparna fått börja vara  och de fullkomligt älskar att rusa runt i trädgården och uppleva allt som finns där. Det är så härligt att i en varm sommarsol sätta sig ner i gräsmattan och omge sig  av hundarna och bara vara med dem, bästa stunderna är där och då!

När jag sitter där och ser mina hundar springa runt och bara känner mig glad och varm kommer det många tankar till mig och jag funderar och reflekterar över vad jag har gjort hittils i 16 år med hundar i mitt liv och hur jag nått mina mål och uppfyllt många av mina drömmar alla redan...( och hela tiden har jag nya planer..tankar som snurrar runt i hjärnkontoret) roligt och spännande!

Nu är andra generationen Cold-Case amrisar  född och jag känner mig glad och stolt när jag ser dessa tre valpar springa runt här på golvet, jag hade verkligen höga förväntingar på kombinationen Lisen och Xavi, och som jag ser nu så ser de mycket lovande ut för framtiden. Det har varit stort intresse ur denna kullen, men bara en valp kommer att flytta till sin nya ägare i Juni och två stannar kvar hos mig tills vidare. Än så länge är det lekbilder och foton som gäller, kanske det blir enskilda porträtt och uppställningsbilder i början av nästa vecka för er som vill se dem.

Läs hela inlägget »
Nu är det dags för en liten uppdatering i bloggen igen!. Lugnt och stilla har det varit den senaste månaden, tanken var att vi skulle varit i Malmö förra helgen och visat Hunter, eftersom jag visste att det eventuellt skulle bli valpar runt den helgen anmälde jag endast en Hunter, dagen innan blev det däremot domarbyte  och då bestämde jag mig för att stanna hemma även att det var lugnt och inga valpar var på väg just den dagen!. Vi siktar in oss på kommande utställningar i April och Maj i stället.

På onsdagsmorgonen var det dags för valparna att se världen, Lisen var som sagt förstföderska men tog det hela med lugn och ro, allt gick hur bra som och hon är en utomordentlig mor precis som hennes mamma Humla. Lisen sköter sina valpar utmärkt och det var en lugn och okomplicerad valpning, precis så som man önskar att det skall vara. Tre valpar blev det, två hanar ( en svart + 1 svart&vit) och en tik /svart&vit). 
Läs hela inlägget »
I senaste inlägget avslutade jag med att det var dags för utställning i Kumla,  Hunter och Roxanne var med mig och de showade på som de brukar göra, bara älskar dessa hundarna, fulla av attityd, alltid superglada och på topp! Mycket fina bedömningar fick de av domare Sara Nordin, dagen slutade med att Hunter blev andra bästa hanhund och roxanne tredje bästa tik, båda med reservcert, en helt okej start på året får vi väl ändå säga att det var.

Jag hade en supertrevlig helg i Örebro med ett gäng vänner och det blev en runda i Örebro, god mat massa prat och skratt, precis så roligt som vi alltid har! På hemvägen hann vi kika inom en kattutställning....jag har aldrig varit på det tidigare men det var roligt och se att kattmänniskorna är nog minst lika galna och saliga i sin hobby precsis som vi hundmänniskor är :)

Två veckor gick det och sedan var det dags för ännu en utställning,  Mjölby under domare Tord Lundborg. Bäst idag gick det för "Alicia" Cold-Case Girl On Fire som debuterade i valpklass 4-6 månader, hon struttade på som bara den tillsammans med Chris som visade Alicia. De vann en fin valpklass tikar och slutade som BIR valp. Grattis till min vän Kent som blev BIM valp med sin superfina hanvalp.

Här har vi ett filmklipp på Alicia som vi tog efter bedömningen!
https://www.youtube.com/watch?v=7r7g7ieQIHQ

 
Chris och Alicia.  Cold-Case Girl On Fire. BIS valp SSRK Mjölby
Chris och Alicia. Cold-Case Girl On Fire. BIS valp SSRK Mjölby
Läs hela inlägget »
Cold-Case Girl On Fire "Alicia"
Cold-Case Girl On Fire "Alicia"
Hej!

För att göra hemsidan lite mera levande bland alla bilder och upspaltade resultat tänkte jag dra igång en blogg där jag kan berätta om vad som händer på kenneln, skriva lite om de utställningar eller andra aktiviteter som rör hundarna.

Bloggen kommer endast att skrivas på svenska, jag har valt att göra övriga delen av hemsidan mestadels på Engelska så att internationella beökare också ska kunna ta del av hemsidan.

Året som varit, har faktiskt varit fantastiskt, från början till slut!
Året drog igång med att min engelska export "Kaos" Cold-Case What A Thrill For Baladeva vann bästa puppy dog på Cruft's, därefter har vinsterna rullat in och han har vunnit flertalet bäst i rasen i valpklass på championshipshows och openshows! Han tog även RCC från valpklass vilket är väldigt bra, med året kvalificerade han sig till Eukanuba Puppy Of The Year Competition genom att vinna puppy stakes final på Bath Championship show med ett anmälningsantal på över 250 valpar, inte illa!  Kaos är också far till en kull på 6 svarta tikvalpar på kennel Baladeva som föddes i slutet av Decemberm,  ser med spänning fram emot att följa denna kull

April var också en mycket speciell månad för  mig, på Svensk vinnarutsällning i Kista, plockade Lisen sitt sista CERT och kunde nu titulera sig svensk utställnings champion  / SEU(U)CH.  Min första egenupfödda champion! Jag tror alla mina den känslan, speciell och går inte att beskriva!. I juni åkte jag över till Polen  för att tävla om Lisens sista cert där, i Polen behöver man ju tre trots att hunden redan är Championi ett annat land, resan gick som klocka och Lisen slutade dagen som grupp 2:a och ny Polsk Champion!

Framåt vårkanten kunde också Hunter och Roxanne som jag behöll  efter Humlan och Cole börja ställas i de officiella klasserna, Roxanne har av 6 svenska utställningar i år plockat tre CERT, varav ett BIR och grupp 4:a på Ronneby internationella utställning i Augusti, där tog också Hunter sitt första CERT.  I Finland har deras bror Titus också gjort mycket bra ifrån sig och plockat två CERT varav en gruppvinst och BEST IN SHOW - 1 på kennelklubbens utställning i Finland,  en superstart i utställningsringarna för denna kullen.

I Augusti föddes också en efterlängtad kull efter Humlan och Charlie! Tre fina black and tan tikar blev det , två är kvar hemma hos mig och den tredje flyttade inte längre än till mina föräldrar :)

I skrivande stund har jag precis kommit tillbaka från Norge där" Lisen" CH. Cold-case Mind Controal -  min svarta tik jag behöll ut min första egenuppfödda kull nu är parad med "Xavi"CH.  Statesman Love Me Do, Xavi har jag haft ögonen på sedan jag så honom på världsvinnarutställningen i Finland och är glad att det blev möjligt att göra denna kombinationen, nu är det bara en lång väntan...fortsättning följer...!

Nu är det dags att packa iordning det sista inför utställningen som väntar till helgen, denna gången är det Kumla Spaniel & Retriverutställning, upp i ortan oc bada hundar.. första utställningen i år för oss,  Hunter och Roxanne kommer med mig!

Gott nytt år och god fortsättning önskar jag er!
/Marcus
 
Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter