Pälsvård & Skötsel

En Amris med en  kortare sportig frisyr, eller med en lång svallande silkig päls?
Oavsett så kräver pälsen vård och regelbunden skötsel i form av bad, kam/borste och klippning/trimning.

Här får du en guide till hur  du sköter pälsen på din hund till vardags mellan gångerna du väljer att lämnar in den på ett hundtrim eller vill lära dig att klippa din hund själv!

(Mer kommer) 


Här listar jag redskap som är bra att ha för att kunna klippa/trimma och sköta pälsen på sin Amerikanska Cocker spaniel.

Vardagsskötsel
Karda
Stålkam
Mjuk pinborste (KW pinborste är min favorit)
Klosax eller elektrisk kloslip

Trim/Klipp
Klippmaskin (ex märke, Andis/Oster)
Rak sax
Effileringsax = uttunningsax
Underullskniv eller coatking

I badet
Att använda bra kvalitativa schampo och balsam till sin hund är av vikt. Jag rekommenderar inte att man tvättar hunden i diskmedel/galltvål/såpa som många gör. Visst blir hunden "ren" men det är extremt uttorkande för hundens hud och päls och kan ge hunden klåda och eksem om det används regelbundet.

Pälsvårdsprodukter som
som jag rekommenderar är K9 (svensktillverkad), chris christensen, plush puppy eller #1 All systems. Detta är bara några exempel på bra produkter som finns att köpa på marknaden. 

Har du frågot kring produkter eller verktyg hjälper jag gärna till med råd. Kontakta mig via facebook eller mail.När man har lärt sig grunderna (och ja alla behöver träna och man får ge det lite tid, första andra och tredje gången blir inte perfekt !) utvecklar man sin egen klippteknik tills man får den finish och stil man vill ha på sin hund, trimningen i sig blir en egen stund för dig och din hund där den kommer känner sig ompysslad till max, istället för att göra det till ett" ont måste" som hunden inte alls tycker är särskilt roande så är det viktigt att man börjar vänja valpen från tidig ålder att bli hanterad och bli klippt i korta stunder åt gången med massor av belöning under tiden!